Bezoek ook: Afbeelding van een gesloten slotjeLedensite
29 november 2022
Accordeon Vereniging Amersfoort (A.V.A.) | Accordeon spelen voor jong en oud
Contact
Accordeon Vereniging Amersfoort: een kei van een vereniging!
 
 
 
 
 
Vereniging Dirigenten 23 maart 2014

In het 67-jarig bestaan van A.V.A. hebben vier dirigenten de algehele muzikale leiding gehad. De huidige muzikale leiding is in handen van Herman van Valkengoed (A-orkest) en Annelie Pellewever (B-orkest).

 

H

Herman van Valkengoed

Herman van Valkengoed heeft op 18-jarige leeftijd voor het eerst kennis gemaakt met het accordeon. Hij heeft accordeonles gehad van Wandert Jagtenberg en Hans Jansen. Toen hij weleens moest invallen bij afwezigheid van de vorige dirigent (Ben Deenhart) kreeg hij het idee om zich te bekwamen in het dirigeren. Vanaf dat moment heeft hij enkele jaren les gekregen van Hans Jansen in directie, solfège en slagtechniek. Hans Jansen was toentertijd muziekdocent aan de Regionale Muziekschool Amersfoort en dirigent van verschillende koren en muziekkorpsen in Midden-Nederland. Op 15 augustus 1972 is Herman lid geworden van A.V.A. Hij dirigeerde het B-orkest vanaf 1983 tot 2013 en hij dirigeert het A-orkest vanaf 1991. Onder zijn muzikale leiding worden ieder jaar diverse werken, zowel modern en populair als klassiek, ingestudeerd en tijdens het jaarlijks concert ten gehore gebracht. Samen met verschillende leden uit de vereniging vormt hij de muziekcommissie. Deze commissie zoekt de muziek uit; muziek die voor de leden prettig is om te spelen en voor het publiek aangenaam is om naar te luisteren.

Annelie Pellewever

Annelie Pellewever is opgegroeid met het accordeon. Haar vader en een aantal andere familieleden bespeelden dit instrument. Op 1 augustus 1999 werd Annelie lid van A.V.A. en kreeg ze muziekles. Deze lessen volgde zij bij Petra van Drieënhuizen. Twee jaar later begon ze mee te spelen in het B-orkest. Enkele jaren later volgde ook het A-orkest. In 2011 ontstond de behoefte om een jeugdorkest op te richten. Annelie was destijds bezig met de PABO en werd gevraagd om zich hierover te buigen. In 2011 startte het C-orkest met 5 leden. Al snel groeide dit uit. Sinds 2017 zijn de leden van het C-orkest opgenomen in het B-orkest. In 2013 heeft Annelie ook de leiding over het B-orkest op zich genomen. Ze volgde een cursus dirigeren in Zoetermeer. Annelie is, net als Herman, één van de leden van de muziekcommissie.